تخت جراحی

 
برای مشاهده جدول مقایسه ای دستگاه ذیل میتوانید به آدرس زیر مراجعه نمایید.
 
هدف:
 
تخت های جراحی یک سطح بلند را فراهم میکنند که بن بیمار در هنگام جراحی بر روی آن قرار میگیرد و باعث تحکیم موقعیت بیمار شده بهترین دید را از منطقه مورد جراحی ممکن میسازد. این تختها به گونه ای طراحی میشوند که موقعیتهای مختلف بیمار را در جراحیهای خاص پشتیبانی میکنند و همچنین از بیمار در مقابل جابجایی بیش ازحد، ضربه و تحرک محافظت میکنند. برخی از تختها سازگار با C-arm هستند. تختهای ارتوپدی، تختهای جراحی تخصصی هستند که علاوه بر قابلیتهای تختهای جنرال، وسیله هایی برای نگهداشتن و یا کشش اندام بیمار در حین جراحی ارتوپدی، بر روی آنها تعبیه میشود که از آنها در جراحیهای اندام فوقانی (شانه، ستون فقرات) و اندام تحتانی استفاده میشود.
 
اصول عملکرد
اینگونه تختها از یک رویه مستطیل شکل از جنس فلز، پلاستیک یا کامپوزیت فیبر کربن، پلاستیک، آهن تشکیل شده اند که بر روی یک پایه ثابت و یا متحرک قرار دارند.
تختها و بخشهای مختلف آنها توسط چرخدنده های مکانیکی و یا پیستونهای هیدرولیکی بالا، پایین شده و به صورت دستی و یا الکتریکی کنترل میشوند.
تختها میتوانند موقعیتهای ترندلنبرگ (Trendelenburg، سر پایین، پا بالا)، ترندلنبرگ معکوس (reverse-Trendelenburg، سر بالا، پا پایین)،کج شدن جانبی(lateral tilt)، و یا افقی استاندارد را داشته باشند.
که تمام این موقعیتها در جراحیهای خاص کاربرد داشته و به پرسنل کاربر، آزادی عمل بیشتری در حین جراحی میدهد.
تختهای ارتوپدی معمولا از رویه هایی ساخته میشوند که اشعه ایکس از آنها گذر کرده و میتوان کاست رادیولوژی را در زیر آنها برای تصویربرداری قرار داد.
 
اکثر تختها از حداقل سه قسمت به هم لولا شده تشکیل شده اند. بخشهای اصلی شامل سر، بدن و پاها میباشد.
در برخی از تختها قسمت بالابرنده کلیه نیز وجود دارد.
 
تختهای ارتوپدی
تختهای ارتوپدی معمولا از یک پایه، محور، محل قرارگیری قسمت فوقانی بدن، تشک و تعدادی اکسسوری ارتوپدی با اشکال مختلف تشکیل شده اند.
 
گزارش مشکلات:
یکی از مشکلات بوجود آمده در زمینه این تجهیزات، وقوع آتش سوزی در اتاق عمل میباشد که به علت نفوذ مایعات به پایه تخت و ایجاد اتصال کوتاه در سیستمهای الکتریکی دستگاه رخ میدهد.
اگرچه تختهای اتاق عمل در مقابل نفود مایعات به داخل پایه دستگاه عایق کاری میشوند اما این حفاظ، ممکن است به علل گوناگونی (مانند طراحی نامناسب، شستشوی زیاد، تعمیرات غیر اصولی) از بین برود.
مواردی گزارش شده است که در اثر عایق کاری نامناسب کابل برق ورودی به تخت، مایعات در حین عمل جراحی به محل اتصال کابل برق نفوذ کرده و آتش سوزی حادث شده است.
بیشتر این قبیل وقایع در اثر افزایش عمر دستگاه بوجود می آید که میتوان با سرویسهای دوره ای، مراقبت صحیح و آگاه سازی پرسنل اتاق عمل از بروز آن جلوگیری به عمل آورد.
از دیگر مشکلات بوجود آمده، حرکت نامناسب تخت میباشد که در حین انجام جراحی ممکن است بسیار خطرناک باشد. برای حل این مشکل انجام سرویسهای منظم و تعمیرات پیشگیرانه پیشنهاد میشود. همچین باید به حداکثر وزن قابل تحمل توسط تخت نیز توجه نمود.
استفاده از تشک های نامناسب روی تخت نیز میتواند باعث بروز مشکلاتی گردد. در یکی از این موارد عصب اولنار بیمار بعلت اینکه در زیر دست وی از تشک مناسب استفاده نشده بود دچار آسیب گردید. همچنین در جراحیهای طولانی مدت بهتر است برای جلوگیری از ایجاد زخمهای فشاری، از تشکهای مناسب استفاده گردد.
از موارد دیگر میتوان به کار نکردن کنترل دستگاه در حین جراحی اشاره نمود که جهت رفع آن میتوان از کنترلهای دستی و یا ذخیره استفاده نمود.
در حین بالا پایین بردن تخت باید مراقب بود که لوله های گازهای بیهوشی تحت فشار و یا کشیدگی قرار نگیرند.
در زمانی که قسمت پایه های تخت در موقعیت آویزان رو به پایین قرار دارد، پایین بردن تخت ممکن است باعث شکستگی این پایه ها شود.
استفاده از سیم جداگانه برای زمین کردن دستگاه در اتاقهای عمل توصیه نمیشود. علت آن رفت آمد در حین جراحی میباشد که خطر افتادن پرسنل در حین حرکت بعلت وجود سیم اضافه در کف اتاق به مراتب بیشتر از خطر ایجاد الکتریسیته ساکن میباشد و بعلاوه اکثر تختها از طریق کابل برق میتوانند به ارت متصل شوند.
  توصیه های خرید
توصیه‌های سفیر آگاهی
برای دانستن حداقل مواردی که باید در مورد خرید اینگونه دستگاهها رعایت نمود میتوانید به جداول موجود در سایت سفیر آگاهی به نشانی www.safirmed.com و یا کتاب سفیر آگاهی مراجعه نمایید که در اینجا به اختصار به بعضی از آنها اشاره می‌نماییم.
حداقل زاویه از سطح افق باید در حالت ترندلنبرگ و معکوس آن 25 درجه و در حالت کجی جانبی (لترال تیلت) 18 درجه باشد.
حداقل دارای 3 قسمت باشند: قسمت پشتی باید بتواند از 55 الی 25- درجه نسبت به خط افق زاویه بگیرد، قسمت پاها باید از 20 الی 40- نسبت به خط افق زاویه بگیرد و قسمت سر نیز باید حداقل 45 الی 90- درجه نسبت به خط افق زاویه بگیرد.
این تختها باید دارای ریلهای جانبی باشند و حداقل وزن قابل تحمل آنها 159 کیلوگرم باشد. کنترل دستی یا پایی داشته باشند
  باید دقت شود که حداکثر بار قابل تحمل توسط دو مقدار بار استاتیک و بار مفصلی اظهار میشود که معمولا با هم برابر نمیباشند. بعنوان مثال تختی که میتواند 500 کیلوگرم بار را تحمل کند ممکن است در حالت ترندلنبرگ نتواند این مقدار را تحمل کند.
رویه تختها باید بتواند اشعه ایکس را از خود عبور دهد و از سی آرم نیز استفاده نمود و کاستهای رادیولوژی 14 × 17 نیز در آنها قرار گیرد.
 
 
اطلاعت مربوط به کد UMDNS
متن اریه شده دستگاههای ذیل را پوشش میدهند 
[Tables, Examination/Treatment, Adjustable, Orthopedic [13-962
[Tables, Examination/Treatment, Adjustable, Orthopedic, Traction [13-967
[Tables, Operating [13-961
[Operating Tabletops [25-215
[Operating Tabletops, Orthopedic [23-731
[Operating Tabletops, Spinal [23-732
  
  • شرکتهای دارنده دستگاههای تخت جراحی جهت معرفی محصولات خود در جداول مقایسه‌ای تخصصی تجهیزات پزشکی میتوانند به نشانی http://www.safirmed.com مراجعه نموده و یا با روابط عمومی سفیر آگاهی تماس گیرند.
  •  این مقاله توسط موسسه سفیر آگاهی تهیه شده است و استفاده از آن با ذکر منبع مجاز میباشد.
  •  برای مشاهده اطلاعات بیشتر میتوانید به آدرس زیر مراجعه نمایید.http://www.safirmed.com/website/ProductList.aspx?Prodid=45